Vacante de o zi

ELEMENTUL VOIE BUNA – EXCURSIILE LA PLAJA VARA 2015
Am avut doar 2 excursii la plaja pana acum anul acesta ….. experiente total diferite datorita capriciilor vremii. Insa ne-am gandit ca v-ar placea sa va impartasim din elementul voie buna cu care ne molipsim negresit atunci cand derulam acest proiect.
Fiecare fotografie spune o poveste si am 3 povesti frumoase pentru voi. Prima fotografie o arata pe Olivia care ii da o sarutare prietenului ei bun Nicusor, cu Raluca (stanga) si Ionela (dreapta) zambind amuzate de stanjeneala baiatului.image 3Insa ziua incepuse cam trist pentru Nicusor deoarece primise note slabute la scoala, asa ca sosise la imbarcarea pentru excursie cam posomorat. Olivia si fetele insa nu au acceptat asa ceva, l-au gadilat si dragalasit pana cand s-a veselit, si au sigilat succesul misiunii lor cu o sarutare zgomotoasa pe obrazul lui Nicusor. Ce sa faca baiatul…a zambit si a avut o zi frumoasa in continuare.

A doua fotografie arata copiii bucurandu-se de excursia la plaja, care a avut loc saptamana trecuta. Vremea a fost mult mai buna, spre deosebire de prima excursie, peste 30 de grade Celsius, asa ca se impunea mersul la plaja, unde nisipul si marea sunt ingredientele unei zile fericite. Cand lucrurile se domolesc putin, nu mai e asa multa verva si tinde spre plicitiseala…ce sa mai facem oare cu cei mici?…Oli e intotdeauna omu’ de baza in a spori coeficientul de distractie, si acum a avut ideea de a fi ingropata in nisip.

image1

Fotografia arata o imagine des intalnita pe plajele din toata lumea, numai ca la noi s-a intamplat putin diferit. Toti copiii au inteles ce a vrut sa spuna Olivia cand a cerut sa fie “ingropata”, Pavel insa a luat-o putin prea literal si incepuse sa-i toarne nisip si in cap. Replica lui cand Cosmin l-a mustrat a fost simplu “…pai eu mereu fac tot ce imi spune ea…”, ceea ce este adevarat iar Oli tinde sa aiba un aer usor autoritar ce te indeamna sa-i “urmezi intocmai instructiunile” Bine ca n-a cerut sa fie “ingropata in mare”… cine stie cum ar fi inteles Pavel sa duca sarcina la indeplinire
Am spus insa 3 povesti frumoase…si am pastrat-o pe cea mai buna la final.

image 2
Raluca (st) si Ionela (dr), locuiesc la peste 90K distanta una de cealalta, si de obicei drumurile lor se mai intretaie in timpul vizitelor medicale de la spital sau clinica. Nu au nimic in comun cu exceptia unui singur lucru. Dar v-am mai spus despre prieteniile stranse legate intre copiii nostrii pe durata taberelor ce le faceam la munte in trecut, si acelasi lucru se intampla si pe durata acestor excursii de o zi. Desi petrec putin timp impreuna, de 3 ori pe an, leaga prietenii stranse atat de repede … este o bucurie sa vezi asta.
Astfel aceasta excursie de o zi, ocazie sa se intalneasca, sa fie putin rasfatati, cu distractie pe plaja, pranzul la McDonalds, sa se dea cu masinutele (Trenul Groazei este cel mai popular se pare) si sa incheie cu o calatorie cu telegondola… reprezinta un rasfat, un lux pe care ei singuri nu si l-ar permite, experiente care ii ajuta sa mai uite de greutatile si neajunsurile de acasa. Sunt mereu uimit si inspirat totodata de curajul acestor copii.
Nu uitati insa de unde vin, din ce sate prafuite si sarace, si ce povara trebuie sa duca zi de zi.
Asa ca, orice faceti, sprijiniti-ne in continuare sa le daruim acest “momente de rasfat” prin donatiile de 2%, cu ocazia sarbatorilor de Paste si Craciun, si sustinerea evenimentelor de strangere de fonduri, cum ar fi cursa de ciclism de pe 23 august… amintiti-va cata bucurie puteti darui acestor copii.
Multumiri din suflet tuturor, Paul & echipa ACT

DESCRIERE PROIECT

Asociatia copiii tuturor lucreaza cu copiii infectati cu virusul HIV inca din anul 2000 , avem multe povesti triste dar cel mai important lucru este sa aducem bucurie in viata acestor copii.

Multi dintre acesti copii nu au vazut niciodata marea chiar daca locuiesc aproape de ea . De aceea ne-am hotarat sa organizam aceste vacante de o zi si sa aducem in fiecare luna pe perioada verii cate 15 copii prin rotatie.

Pentru aceste vacante costurile sunt in jur de 1800 de lei pentru fiecare costuri ce includ transportul , sucuri si dulciuri , pranzul la McDonalds, distractii in satul de vacanta.

Pentru derularea in continuare a proiectului cei interesati pot dona in contul asociatie orice suma.