Proiecte in desfasurare

1.PROIECTUL COMUNITAR:

DSC00078IMG_20140115_125402DSC00044

Acesta este principalul nostru proiect ce vizeaza sustinerea a 50 de familii sarace din judetul Constanta. Oferim familiilor noastre haine, alimente, combustibil pentru incalzire, materiale educative si medicamente uzuale.

• PROGRAMUL VACANTE DE O ZI!!!

Asociatia copiii tuturor lucreaza cu copiii infectati cu virusul HIV inca din anul 2000 , avem multe povesti triste dar cel mai important lucru este sa aducem bucurie in viata acestor copii.Multi dintre acesti copii nu au vazut niciodata marea chiar daca locuiesc aproape de ea . de aceea ne-am hotarat sa organizam aceste vacante de o zi si sa aducem in fiecare luna pe perioada verii cate 15 copii prin rotatie.

Pentru aceste vacante costurile sunt in jur de 1800 de lei pentru fiecare costuri ce includ transportul , sucuri si dulciuri , pranzul la McDonalds, distractii in satul de vacanta.

Pentru derularea in continuare a proiectului cei interesati pot dona in contul asociatie orice suma .

• PROGRAMUL DE RENOVARE/CONSTRUIRE

DSC04928002424DSC00473 copy

Cand dispunem de fonduri suficiente, ajutam familiile care traiesc in cele mai precare conditii sa-si repare/ reconstruiasca casele. Cand reusim sa gasim un sponsor, cumparam un teren si mutam „cazurile cele mai afectate” intr-un loc mai bun.

2. Proiect de `RESPONSABILIZARE`

090402_140839 copy 090402_141954 copyPentru a creea independenta de actiunile ACT in ceea ce priveste mancarea, am inceput recent acest program. Familiile selectate primesc animale si plante/seminte, astfel incat sa poata avea propriile produse alimentare, pentru a hrani propria familie. Scopul final este ca familiile sa poata produce suficient pentru a vinde pe piata din produse, ca apoi sa reinvesteasca profitul si sa ajunga sa aiba o mica afacere.

3.PROIECTUL SERA

IMG_20140612_130710

Asociatia Copiii Tuturor a oferit beneficiarilo pana in prezent patru astfel de solare pentru a produce necesarul de legume pentru consum.Ne dorim ca in viitor sa putem oferi tuturor famililor beneficiare care dispun de loc cate un astfel de solar.

4.PROIECTL ADOLESCENTUL

Acest proiect a aparut din cauza aparitiei noilor nevoi ale adolescentilor, iar Asociatia trebuie sa se adapteze la noile lor necesitati. Societatea nu le-a dat acestor tineri o sansa reala iar rolul ACT este acela de a-i ajuta sa devina cetateni cu drepturi depline ca toti ceilalti. ACT se preocupa acum sa gaseasca pentru acesti adolescenti programe de instruire, cursuri de continuare a educatiei or locuri de munca, dupa nevoile individuale ale fiecaruia dintre ei.

•  Programul SGT – Small Group Therapy

IMG_3667 (1) copy copy

Terapia prin arta îl ajuta pe copil sa se inteleaga pe sine, sa se elibereze de anxietatile si tensiunile acumulate, sa dezvolte abilitati de comunicare si sa exerseze si optimizeze propriile capacitati de relationare cu ceilalti copii si cu adultii, ajutand in final, la elaborarea unor strategii de rezolvare a conflictelor.

Art terapia poate insemna, pentru copilul cu diverse tulburari dezvoltarea abilitatilor emotionale, mentale, motrice, imbunatatirea constientizarii de sine, relationare sociala cu alti copii

Prin atelierele de pictura, organizate in cadrul ACT, copiii beneficiari au posibilitatea de a se exprima liber, creativ, sansa de a-si gestiona mai bine emotiile negative cu care acestia se confrunta si de a-si exterioriza emotiile pozitive prin metode usor accesibile lor.

Desfasurarea proiectului :

Atelierul de art terapie desfasurat de ACT o sa se desfasoare  intr-un cadru special pregatit pentru copii in care ei sa se simta in siguranta  intr-un grup de  5 persoane.

Beneficile generale ale proiectului :
– dezvoltarea inteligentei emotionale,
– dezvoltarea abilitatiilor de exprimare,
– comunicare si relationare,
– cresterea adaptarii in societate,
– o dezvoltare  echilibrata, responsabilizare,
– dezvoltarea initiativei,
– dezvoltarea imaginatiei si a spiritului creativ,
– reducerea tensiunilor si a anxietatii

Proiectul `Vacanta de recuperare`.

Am inceput sa desfasuram acest proiect in luna Iunie 2014 si consta in vacante de recuperare la Manastirea Sf. Elena din Costinesti.

Avem 3 familii care participa in acest proiect iar in luna Iunie 2014 una dintre aceste familii s-a bucurat de ospitalitatea acestei manastiri.

IMG_20140708_093806