Proiect SGT – Small Group Therapy

IMG_3667 (1) copy copy

Proiect SGT – Small Group Therapy

Terapia prin arta îl ajuta pe copil sa se inteleaga pe sine, sa se elibereze de anxietatile si tensiunile acumulate, sa dezvolte abilitati de comunicare si sa exerseze si optimizeze propriile capacitati de relationare cu ceilalti copii si cu adultii, ajutand in final, la elaborarea unor strategii de rezolvare a conflictelor.

Art terapia poate insemna, pentru copilul cu diverse tulburari dezvoltarea abilitatilor emotionale, mentale, motrice, imbunatatirea constientizarii de sine, relationare sociala cu alti copii

Prin atelierele de pictura, organizate in cadrul ACT, copiii beneficiari au posibilitatea de a se exprima liber, creativ, sansa de a-si gestiona mai bine emotiile negative cu care acestia se confrunta si de a-si exterioriza emotiile pozitive prin metode usor accesibile lor.

Desfasurarea proiectului :

Atelierul de art terapie desfasurat de ACT o sa se desfasoare  intr-un cadru special pregatit pentru copii in care ei sa se simta in siguranta  intr-un grup de  5 persoane.

Beneficile generale ale proiectului :
– dezvoltarea inteligentei emotionale,
– dezvoltarea abilitatiilor de exprimare,
– comunicare si relationare,
– cresterea adaptarii in societate,
– o dezvoltare  echilibrata, responsabilizare,
– dezvoltarea initiativei,
– dezvoltarea imaginatiei si a spiritului creativ,
– reducerea tensiunilor si a anxietatii